FileSender stuurt uw grote bestanden al meer dan 10 jaar veilig door

door
Marc Gérard

Content Developer @ Belnet
op ma, 02/21/2022 - 16:42

Voor het verzenden van zeer grote bestanden via een webapplicatie denken we vaak meteen aan WeTransfer. We raden echter aan om erg voorzichtig met dergelijke tools om te springen. De Belnet-dienst FileSender vormt een veilig alternatief.

Bij de gratis versie van WeTransfer bijvoorbeeld, is het uploaden van bestanden weliswaar versleuteld, maar zijn die niet langer versleuteld wanneer ze worden gehost op WeTransfer-servers in het buitenland.

Al 12 jaar kunnen leden van de Belnet R&E Federation gratis gebruikmaken van de FileSender-applicatie van Belnet. De applicatie werd speciaal bedacht op maat van hogescholen, onderzoekscentra en universiteiten. Naast een indrukwekkend verzendvolume - u kunt tot 100 bestanden tegelijk versturen, maximaal 5 TB per keer - biedt FileSender ook extra veiligheidsgaranties:

Servers in België

U kunt ervan op aan dat uw gegevens niet worden bijgehouden of gebruikt voor commerciële doeleinden of worden opgeslagen op een server in het buitenland. De servers zijn eigendom van Belnet en worden beheerd volgens de strengste normen. Zodra uw bestand is verzonden, blijft het 7 dagen beschikbaar voor uw ontvanger (dit is een standaardinstelling, maar u kunt een termijn tussen 1 en 60 dagen kiezen) voordat het definitief wordt verwijderd.

Versleuteling van uw gegevens

Versleuteling voegt een extra laag toe om de veiligheid en vertrouwelijkheid van uw bestanden te waarborgen. Dat betekent dat uw bestanden niet kunnen worden gelezen door personen die geen rechtstreekse bestemmelingen zijn. Belnet maakt gebruik van een end-to-end AES-GCM-versleuteling, met een limiet van 2 GB per bestand.

U geeft zelf het wachtwoord (bij voorkeur telefonisch) aan uw ontvangers, zodat ze de inhoud van uw versleutelde bestand veilig kunnen lezen. Voor een optimale versleuteling raden we aan het advies op het FileSender-platform op te volgen of onze pagina met veelgestelde vragen te raadplegen.

Vertrouwensrelatie

Dankzij zijn statuut als federale organisatie geniet Belnet absolute neutraliteit, zodat u uw gegevens in alle veiligheid en vertrouwen kunt verzenden. We helpen u bovendien graag bij het verzenden van zeer grote bestanden. 

Belnet FedSender, de verzendtool op maat van federale diensten

Bent u een federale overheidsdienst, lid van de FedMAN-community of van G-Cloud? Dan kunt u gebruikmaken van de betalende dienst FedSender van Belnet, een verzendtool die vergelijkbaar is met FileSender, vooral wat de beveiliging van uw bestanden betreft. Meer kenmerken en details vindt u op de pagina met veelgestelde vragen over FedSender.

Neem gerust contact met ons op via onze Service Desk (servicedesk@belnet.be) of bezoek onze pagina met veelgestelde vragen over FileSender om een antwoord te krijgen op al uw vragen.

Raadpleeg onze kennisdatabanken

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.