GÉANT Cloud Solutions

Belnet ondersteunt uw transformatie naar de cloud

De verschuiving naar de cloud en cloudplatformen zet zich verder en dit heeft een impact op de verwachtingen van de mensen met wie we werken en de manier waarop ze werken. Alle organisaties van de Belnet community kunnen gebruikmaken van de "GÉANT IaaS-raamovereenkomst". Dit framework geeft u toegang tot verschillende cloudoplossingen (Infrastructure as a Service, IaaS) van een hele reeks leveranciers en serviceproviders.

Tal van goede redenen om gebruik te maken van de raamovereenkomst van GÉANT

Een flexibele en schaalbare oplossing  

IaaS-platformen bieden zeer schaalbare resources die op aanvraag kunnen worden aangepast. Ze zijn ideaal voor academisch onderzoek van tijdelijke of experimentele aard of onderzoek dat onderhevig is aan onverwachte veranderingen.

Geen afzonderlijke aanbestedingen meer nodig

De gebruiksklare overeenkomsten voldoen aan de EU-wetgeving inzake gegevensbescherming. Ze zijn tot stand gekomen met behulp van de Euoprese richtlijn betreffende overheidsopdrachten 2014/24/EU waardoor u de diensten rechtstreeks kunt gebruiken, zonder dat u zelf een aanbesteding / oproep tot mededinging hoeft uit te schrijven.

Ondersteuning en begeleiding

Belnet en GÉANT zullen u begeleiden tijdens de introductie met de dienstverleners. Tijdens de operationele fase volgt u de contactprocedures van de respectievelijke dienstverleners voor al uw administratieve, financiële en technische vragen.

Minimale kosten en tal van kortingen

Met deze cloudoplossingen kunt u kosten besparen doordat grote investeringen in uw IT-infrastructuur overbodig worden. Bovendien biedt de overeenkomst talrijke voordelen, zoals:

  • kortingen (waaronder egress waivers)
  • vooraf overeengekomen algemene voorwaarden
  • ondersteuning door het GÉANT Cloud team

Wist u dat?

Naast deze al bestaande raamovereenkomst voor clouddiensten wordt er gewerkt aan een opvolger. De nieuwe, meer geavanceerde raamovereenkomst, die naast IaaS ook PaaS, SaaS en Earth Observation-dataservices omvat, zal naar verwachting beschikbaar zijn vanaf het eerste trimester van 2020. Er zijn momenteel gesprekken gaande met Microsoft, AWS, Google Cloud en andere cloudleveranciers.

Ga aan de slag met GÉANT Cloud Solutions

Vul uw contactgegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Klik hier voor meer informatie over ons privacybeleid.

Naam
Titel

Copyright © 2020 Belnet.