Missie en visie

Onze missie

Door veilige, betrouwbare en innovatieve netwerkinfrastructuren en bijhorende diensten te ontwikkelen met en voor onze communities, bouwt Belnet als nationaal onderzoeksnetwerk mee aan het onderwijs, het onderzoek en de overheid van morgen.

Belnet heeft de opdracht om een zeer performant netwerk voor universiteiten, hogescholen, onderzoekscentra en overheidsdiensten te beheren. Het Belnet-netwerk vormt bovendien de toegangspoort tot andere onderzoeksnetwerken wereldwijd en is zodus een motor voor (inter)nationale samenwerking op vlak van onderwijs en onderzoek.

Daarnaast is ons netwerk een cruciale bouwsteen voor de digitale dienstverlening van de federale overheid. Als hun IT-partner dragen we bij aan een efficiënte besteding van de beschikbare middelen door maximaal in te zetten op synergieën en schaalvoordelen.

Belnet werkt voortdurend aan een dienstenaanbod dat op de specifieke behoeften van zijn communities is afgestemd. We ontwikkelen en beheren oplossingen en platformen die hen ondersteunen op vlak van security, cloud en mobiliteit. Samenwerking, co-creatie en innovatie zijn daarbij onze drijvende krachten.

Onze medewerkers zetten zich elke dag in om onze communities bij te staan in de realisatie van hun kernactiviteiten: toekomstige generaties opleiden, wetenschappelijk onderzoek en innovatie stimuleren en de digitale transformatie faciliteren.

Vanwege zijn neutrale positie en expertise beheert Belnet eveneens het Belgische internetknooppunt BNIX, dat het lokale internetverkeer sneller en efficiënter maakt.

Onze visie

Een onmisbare partner voor onze communities zijn door hen innovatieve en betrouwbare IT-oplossingen aan te bieden waarmee zij kunnen excelleren.

We streven naar een doorgedreven kennis van de noden en behoeften van onze communities door proactief met hen in dialoog te gaan. Zo kunnen we hen waardevolle en innovatieve oplossingen aanreiken die essentieel zijn voor hun kernactiviteiten.

Het strategische partnership met Belnet laat onze communities toe om het hoofd te bieden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen en alle kansen te grijpen die de digitale transitie met zich meebrengt.

Onze waarden

Betrouwbaar

Belnet is een betrouwbare, stabiele, niet-commerciële en neutrale partner voor zijn stakeholders. Wij werken op een open en transparante manier ten voordele van onze communities.

Toegewijd

Belnet houdt de vinger aan de pols en ontwikkelt dienstverlening die aan de specifieke en voortdurend veranderende behoeften van zijn communities is aangepast. Samen met hen streven we naar excellentie.

Betrokken

Onze collega’s voelen zich verbonden met elkaar, met onze organisatie en onze communities. Dankzij hun betrokkenheid beschikken zij over een grondige kennis van de instellingen binnen onze communities en hun noden, zodat ze hen de meest aangepaste oplossingen kunnen bieden.

Gepassioneerd

Onze collega’s zijn fier op wat ze doen en hebben plezier in hun job. Hun passie is de motor om de uitdagingen van onze communities aan te gaan.

Onderzoek & Onderwijs

Belnet verbindt de Belgische onderzoekscentra en onderwijsinstellingen met de rest van de wereld en geeft toegang tot wetenschappelijke tools, rekenbronnen en cloudservices aan ultrahoge snelheid.

Federale & openbare diensten

Belnet ondersteunt de digitalisering van overheden en openbare diensten op een kosteneffectieve manier zonder toegevingen te doen op het vlak van informatiebeveiliging.

Maakt u deel uit van een van onze communities? Wilt u meer te weten komen over onze diensten?

Copyright © 2024 Belnet.