Belnet R&E Federation

Toegang tot een waaier aan diensten

De Belnet R&E Federation brengt hogeronderwijs- en onderzoeksinstellingen aangesloten op het Belnet-netwerk samen op een gemeenschappelijke infrastructuur om studenten en medewerkers toegang te bieden tot onlinediensten.

Vereenvoudigde toegang tot een groot aantal online diensten

Uw organisatie wilt zijn gebruikers met één enkele login een waaier aan diensten van de R&E-gemeenschap aanbieden? U bent op zoek naar een betrouwbaar kader dat de vertrouwelijkheid respecteert? U wilt toegang geven tot diensten op internationaal niveau via eduGAIN?

Belnet R&E Federation brengt alle hogeronderwijs- en onderzoeksinstellingen samen op een gemeenschappelijke infrastructuur en biedt er een waaier van onlinediensten aan.

Belnet R&E Federation: tal van voordelen met slechts één login

Met één enkele login kunt u zowel de diensten van andere instellingen of leveranciers gebruiken naast de diensten van Belnet (zoals FileSender, ViaBel.net, DMPonline.be of eduGAIN) als zelf dienstenleverancier worden, en dit binnen een veilig en stabiel kader.

Dankzij één enkele login genieten uw studenten en medewerkers van een eenvoudige toegang tot tal van gratis onlineapplicaties. Daarnaast kan uw organisatie een groter publiek bereiken.

Voordelen

Een eenvoudige registratie

De gebruikers registreren zich slechts eenmaal en niet meer voor elke dienst waartoe ze toegang willen krijgen.

Een exclusieve toegang tot FileSender

FileSender is een eenvoudige, snelle en beveiligde toepassing die het mogelijk maakt om zeer grote bestanden tot 200 GB te versturen.

Toegang tot eduGAIN

Elk lid van de Belnet R&E Federation integreert automatisch eduGAIN, het transcontinentale interfederatieproject dat door GÉANT (Pan-European Data Network For Research And Education) werd ontwikkeld om te kunnen genieten van diensten aangeboden in andere federaties wereldwijd. Als u een Service Provider bent, kunt u de diensten van uw organisatie ter beschikking stellen op eduGAIN.

Ontdek alle voordelen in de video

Twee tekstballonnen met de woorden "Federation" en "Research" op een witte achtergrond

De toegang tot de elektronische resources van de universitaire bibliotheek moet zo eenvoudig mogelijk zijn. Op dit vlak heeft eduGAIN heel wat voorsprong. Met een enkele login hebben de gebruikers toegang tot bijna alle resources die elektronisch beschikbaar zijn, of ze nu inloggen op de campus of elders. Bovendien betekent het een tijdsbesparing. Momenteel kunnen wij meer dan 65% van onze elektronische resources aanbieden via Belnet en eduGAIN. En dit aantal blijft toenemen.

Peter de Marrez, Team Leader  e-ressources en Policy Support,  KU Leuven
Wilt u meer administratieve of technische informatie? Bezoek onze kennisdatabank

Download onze productfiche voor alle details over Belnet R&E Federation

Aan de slag met Belnet R&E Federation

Vul uw contactgegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Klik hier voor meer informatie over ons privacybeleid.

Naam
Titel
CAPTCHA
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Copyright © 2024 Belnet.