Belnet: door en voor universiteiten

Het Belnet-programma werd in 1993 opgezet op verzoek van de universiteiten. Tot op heden voorziet Belnet niet alleen de connectiviteit van alle Belgische universiteiten, maar ook hun interconnectie met het Europese onderzoeksnetwerk GÉANT en met andere internationale onderzoeksnetwerken en draagt het zo bij tot academische samenwerking wereldwijd.

Daarnaast biedt Belnet een breed scala aan diensten zoals diensten voor identiteitsbeheer, een file sharing tool als FileSender, clouddiensten en niet te vergeten eduroam. Dankzij eduroam kunnen studenten en onderzoekers veilig wifi gebruiken in alle aangesloten instellingen overal ter wereld met de logingegevens van hun thuisinstelling.

"De toegang tot de elektronische resources van de universitaire bibliotheek moet zo eenvoudig mogelijk zijn. Op dit vlak heeft eduGAIN heel wat voorsprong. Met een enkele login hebben de gebruikers toegang tot bijna alle resources die elektronisch beschikbaar zijn, of ze nu inloggen op de campus of elders. Bovendien betekent het een tijdsbesparing. Momenteel kunnen wij meer dan 65% van onze elektronische resources aanbieden via Belnet en eduGAIN. En dit aantal blijft toenemen."

Peter de Marrez, Team Leader e-Resources en Policy Support @ KU Leuven

Heeft u vragen over onze diensten of wenst uw universiteit een beroep te doen op Belnet voor een co-creatieproject?
Copyright © 2024 Belnet.