DMPonline.be

Een handige tool om uw Data Management Plan te realiseren

Het DMPonline.be-platform is speciaal bedoeld voor onderzoeksinstellingen in België die hun datamanagementplannen (DMP) snel en eenvoudig willen schrijven én beheren.

Neem zelf het beheer van uw data in handen gedurende de hele levenscyclus van uw onderzoeksprojecten.

Voor elk nieuw onderzoeksproject kunt u met het DMPonline.be-platform van tevoren de verschillende afspraken voor elke fase van de levenscyclus van uw onderzoeksproject vastleggen.

De criteria voor het verzamelen, opslaan, bijhouden en delen van uw gegevens worden snel aangemaakt en kunnen als basis worden gebruikt voor uw onderzoeksproject.

Bovendien kan dit Data Management Plan, zodra het klaar is, helpen om gemakkelijker subsidies van financieringsinstanties te verkrijgen.

Voordelen

Gebruiksvriendelijk

Deze snelle, intuïtieve tool is zowel voor de beheerder als voor de eindgebruikers heel gemakkelijk te gebruiken. Bovendien kunt u uw gebruikers begeleiden bij elke stap bij het schrijven van hun DMP met behulp van de persoonlijke begeleidingsfunctie.

Collaboratief

Met de 'Share'-functie kunnen uw onderzoekers gemakkelijk andere gebruikers uitnodigen om het DMP te helpen opstellen. Ze kunnen tijdelijk (interne of externe) onderzoekers uitnodigen om bepaalde delen van het plan mee te schrijven of aan te passen.

Flexibel

Het menu kan op maat van uw organisatie worden aangepast. U kunt bijvoorbeeld uw sjablonen (Fonder-sjabloon, Institutional DMP-sjabloon enz.) aanpassen naargelang uw behoeften of specifieke begeleiding toevoegen voor uw verschillende gebruikersgroepen.

Veilig en betrouwbaar

DMPonline.be kan gebruikmaken van de voordelen van de Belnet R&E Federation. Het platform wordt ook gehost door Belnet op een server met een versterkte infrastructuur die een zeer hoge beschikbaarheid en veerkrachtige diensten garandeert.

Wist u dat?

Dries Moreels (UGent) legt het begin uit van het DMPonline.be-avontuur

"In 2015 stapten we mee in het DMPonline.be-verhaal. In het begin had de tool nog af te rekenen met kinderziektes: een vijftiental onderzoekers van de Universiteit Gent waren destijds de eerste gebruikers.

Mettertijd sloten steeds meer Belgische onderzoekscentra aan, zodat de UGent een actieve gebruikersgemeenschap rond DMPonline.be kon bouwen. Die gemeenschap telt momenteel meer dan 12.000 gebruikers. We hebben het systeem ook aangepast aan de Belgische onderzoekscontext door nieuwe functionaliteiten toe te voegen en relevante modellen te integreren.

Een goed datamanagementplan (DMP) zorgt ervoor dat de samenwerking tussen onderzoekers soepel verloopt en is voortaan een voorwaarde om subsidies te verkrijgen (bv. van Horizon 2020, het Europese financieringsprogramma voor onderzoek). Met DMPonline.be is het heel gemakkelijk om een datamanagementplan te schrijven en te beheren.

Ik raad alle erkende onderzoekscentra dan ook aan om DMPonline.be in hun organisatie te gaan gebruiken. Het is een onmisbare tool geworden voor het verrichten van onderzoek."

Wilt u meer administratieve of technische informatie? Raadpleeg onze kennisbank

Ga aan de slag met DMPonline.be

Vul uw contactgegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Klik hier voor meer informatie over ons privacybeleid.

Naam
Titel
CAPTCHA
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Copyright © 2024 Belnet.