Innovatie

Samen met onze community en (inter)nationale partnerorganisaties is Belnet voortdurend bezig met innovatie. Met de oprichting van een innovatiecel in de Belnet organisatie willen we dit ook op een structurele manier aanpakken.
We bundelen onze krachten in domeinen zoals netwerktechnologie, kwantumcommunicatie, open science en cybersecurity. Zo draagt Belnet samen met zijn partners bij aan de technologische ontwikkeling voor het onderzoek en hoger onderwijs van de toekomst.
Icon representing a co-creation (2 persons, a light bulb and a gear)

Het Belnet-netwerk is al meer dan 30 jaar een motor voor innovatie. Door onze centrale positie in het Belgische onderzoeks-en (hoger)onderwijslandschap zijn wij dé partner bij uitstek om innovatieve oplossingen uit te werken die het onderzoek en onderwijs van morgen mee vormgeven.

Icon representing a cooperation (3 persons around a gear)

Innovatie is strategisch verankerd in onze organisatie en vertaalt zich ook in onze actieve deelname aan (inter)nationale projecten zoals met het pan-Europese onderzoeksnetwerk GÉANT en de European Open Science Cloud (EOSC). Daarbij hanteren we als belangrijkste criterium de concrete meerwaarde die het project kan bieden voor Belgische onderzoeks- en onderwijsinstellingen.

Door de krachten van verschillende projectpartners te bundelen kunnen we een grotere impact realiseren. 

Copyright © 2024 Belnet.