GÉANT GN5-1

Door actief mee te werken aan het GN5-1 project wil Belnet zijn steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de e-infrastructuur voor de Europese onderzoeks- en onderwijsinstellingen.

GÉANT is een fundamenteel onderdeel van Europa's e-infrastructuur en levert het pan-Europese GÉANT-netwerk voor wetenschappelijke excellentie, onderzoek, onderwijs en innovatie. Door verbindingen met 39 nationale onderzoeks- en onderwijsnetwerkpartners (NRENs), waaronder Belnet, is het GÉANT-netwerk het grootste en meest geavanceerde R&E-netwerk ter wereld.

In 2021 sloten de GÉANT Association en Europa een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor 7 jaar (2021-2027). Het GN5 Framework Partnership Agreement zet de krijtlijnen uit van de algemene strategie, doelstellingen en impact van de projecten die binnen het Horizon Europe-programma zullen worden uitgevoerd - het belangrijkste financieringsprogramma van de EU voor onderzoek en innovatie.

De rol van Belnet

Belnet zal een prominente rol spelen in de eerste fase van dit ambitieuze project (GN5-1) voor een periode van minstens 2 jaar (2023-2024).

GN5 is gestructureerd in verschillende “work packages”, die elk een specifiek activiteitendomein omhelzen. Belnet zal vertegenwoordigd zijn in meerdere van deze werkgroepen, namelijk Security (bv. Security Awareness, Security Governance & Policies), Network Development (bv. Network Automation) en Trust & Identity (bv. eduroam).

 

 

Wilt u meer weten over de rol van Belnet in dit project?
Copyright © 2024 Belnet.