eduVPN

eduVPN: uw virtueel privénetwerk, gehost door Belnet

Met eduVPN, dat op de onderzoeks- en onderwijsgemeenschap gericht is, bereikt u heel eenvoudig en in alle veiligheid het netwerk van uw organisatie via VPN-servers die op de backbone van het Belnet-netwerk beheerd en gehost worden.

Een kosteneffectieve VPN-oplossing voor de onderzoeks- en onderwijsgemeenschap

Thuis of op openbare plaatsen kunnen de gegevens die u op uw telefoon, tablet of computer invoert en ontvangt relatief gemakkelijk onderschept worden door personen met kwade bedoelingen. Om dat risico te beperken, is het gebruik van eduVPN aanbevolen.

Is uw organisatie lid van de onderzoeks- en onderwijsgemeenschap? Kies dan voor eduVPN: een open-sourceoplossing die erg kostenefficiënt is en gemakkelijk te implementeren valt.

De VPN-servers van deze dienst stellen niet alleen een versleutelde verbinding in tussen uw computer of smartphone en het netwerk van uw organisatie, maar ze worden ook beheerd en gehost door Belnet. Dit betekent dat u niet langer hoeft te betalen voor een licentie of het onderhoud van uw infrastructuur.

Een mobiele client-applicatie voor snelle implementatie binnen uw organisatie

Om de implementatie binnen uw organisatie te vereenvoudigen en uw eindgebruikers snelle toegang te bieden, is eduVPN beschikbaar als een mobiele applicatie via Windows, macOS, Android, iOS, Google Play en Linux. Er is ook een webinterface beschikbaar om uw beheer te vergemakkelijken.

Voordelen

Snelle opstart

De dienst is als applicatie beschikbaar via de traditionele app stores (Windows, iOS, Android, MacOS en Linux).

Gemakkelijk beheer

Omdat de oplossing door Belnet gehost wordt, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het beheer of onderhoud van uw hardware. Dankzij een administratie-interface kunt u al uw gebruikersprofielen beheren.

Toegankelijkheid

eduVPN integreert ook gemakkelijk met verschillende identiteitsbeheersystemen zoals LDAP, SAML (de Belnet R&E Federation)

Flexibel

EduVPN biedt u standaard een private en beveiligde tunnel naar het netwerk van uw organisatie. Op verzoek kunnen wij met u samenzitten om andere profielen te creëren, zoals beveiligd internet.

Wist u dat?

Op dit moment zijn er in heel Europa 19 landen en meer dan 100 institutionele deelnemers die eduVPN gebruiken. In Portugal heeft onder meer de Universiteit van Minho voor eduVPN gekozen. Marco Teixeira legt uit waarom:

"Omdat telewerk tijdens de coronacrisis een sterke groei kende, werd het noodzakelijk om de capaciteit voor toegang op afstand te vergroten. Na wat opzoekwerk hebben we eduVPN, een communityproject dat door GÉANT ondersteund wordt, op de shortlist gezet.

Dit project voldoet aan al onze eisen en is gebaseerd op bekende en beproefde opensourcetechnologieën. Na een korte evaluatie beslisten we om de dienst te implementeren. De grootste voordelen die wij zagen zijn:

  • de afwezigheid van een licentie of hoge financiële kosten;
  • het gebruiksgemak voor onze eindgebruikers, vooral die met mobile clients;
  • applicaties die compatibel zijn met al de voornaamste platformen;
  • een architectuur die geschikt is voor horizontale schaalbaarheid, waardoor we sommige servers konden hergebruiken voor het project."

Wilt u meer administratieve of technische informatie? Raadpleeg onze kennisbank.

Aan de slag met eduVPN

Vul uw contactgegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Klik hier voor meer informatie over ons privacybeleid.

Personeel gegevens
Titel
CAPTCHA
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Copyright © 2024 Belnet.