Podcast service ULB

Om haar studenten toe te laten om vanop afstand lessen te volgen en te herbekijken, werkte de Université libre de Bruxelles (ULB) samen met Belnet aan een podcastdienst.

De coronacrisis heeft een grote impact gehad op de manier van werken binnen de universiteiten en hogescholen. Zij moesten gedurende een lange periode noodgedwongen overschakelen naar 100% online onderwijs.

De ULB maakt onder andere gebruik van de podcastdienst ”EZplayer” om haar digitale onderwijsactiviteiten in goede banen te leiden. Dankzij deze service kunnen studenten lessen vanop afstand volgen. Om de dienst te hosten, klopte de universiteit aan bij Belnet.

Uniek samenwerkingsproject

De rol van Belnet spitste zich toe op het leveren van een monitored hosting service: Belnet voorzag de hardware, opslagruimte en een dienstverlening die is aangepast aan de noden van de klant.

In eerste instantie hebben onze teams een tijdelijke oplossing uitgewerkt met bestaande servers. Tegelijkertijd zorgde Belnet voor de aankoop en installatie van nieuwe hardware zodat de ULB kon genieten van een nog betere dienstverlening en hogere capaciteit. Daarnaast kan de ULB rekenen op een verfijnde 24/7 monitoring om te allen tijde de prestaties van de dienst te kunnen opvolgen.

Dit unieke co-creatieproject kon tot stand komen dankzij de uitstekende samenwerking tussen de teams van ULB en Belnet en hun flexibiliteit en inzet.

Hebt u een project dat u met Belnet wenst te bespreken?

Copyright © 2024 Belnet.