Hebt u ons Jitsi platform al gebruikt?

Gepubliceerd op wo, 04/22/2020 - 14:08

Bij de start van de coronamaatregelen heeft Belnet een eenvoudig videoconferentieplatform ter beschikking gesteld van zijn community. Het platform laat toe om veilig online te vergaderen en samen te werken. Ondertussen hebben al talrijke gebruikers hun weg gevonden naar ons Jitsi platform. We merken dat er geregeld tientallen meetings tegelijk plaatsvinden, zowel face-to-face gesprekken als vergaderingen met grote groepen.

Jitsi is een gebruiksvriendelijk en veilig alternatief voor populaire videoconferentieoplossingen zoals Zoom. Het is een open source oplossing die end-to-end encryptie van uw communicaties garandeert. Belnet heeft onlangs een Jitsi server in een van zijn datacenters gehost om zijn community te ondersteunen bij online samenwerking en/of afstandsonderwijs tijdens de coronacrisis. Er is geen registratie vereist, u hoeft dus geen account aan te maken.

We raden u aan om met Chrome of Firefox te werken, ofwel via de app op uw smartphone (beschikbaar op Android en IOS devices).

Belangrijkste functionaliteiten

  • Kwalitatief hoge rendering van de videostreams
  • Optimale weergave van de actieve spreker en van de deelnemers
  • Chatfunctie
  • Scherm delen
  • Hand opsteken
  • Mute / unmute
  • Meeting room vergrendelen met wachtwoord 

Net zoals voor andere Belnet-diensten, werden alle privacy- en securityaspecten meegenomen bij de implementatie.

Gezien de grote interesse uit en appreciatie van onze community, onderzoekt Belnet momenteel de mogelijkheid om dit platform in de toekomst permanent aan te bieden binnen ons dienstenaanbod, met bijkomende functionaliteiten en support.

Vond u dit nieuws interessant?

Copyright © 2022 Belnet.