Gebruik van FileSender zit in de lift

door
Davina Luyten

Communications Officer @ Belnet
op do, 03/23/2023 - 10:50

Studenten, onderzoekers en medewerkers van organisaties die deel uitmaken van de Belnet R&E Federation kunnen gratis gebruikmaken van FileSender, een eenvoudige en veilige tool om grote bestanden tot 5 TB snel te versturen. Dat FileSender één van de topdiensten uit ons aanbod is, bewijzen ook de gebruikerscijfers. Zo werden er afgelopen jaar bijna 1 miljoen bestanden via FileSender gedownload.

Veilig en snel grote bestanden versturen

FileSender laat u toe om in een mum van tijd grote bestanden door te sturen, of het nu gaat om onderzoeksdata, videobestanden of 3D-afbeeldingen. Het grote voordeel in vergelijking met commerciële tools is het veiligheidsaspect: de bestanden verlaten op geen enkel moment het Belnet-netwerk en worden niet gearchiveerd. Bovendien kunt u kiezen voor versleuteling. Dat maakt van FileSender dé ideale oplossing om in alle veiligheid grote bestanden te verzenden.

De tool is daarnaast ook heel gebruiksvriendelijk. Na het aanmelden met de logingegevens van uw instelling, kunt u tot 100 bestanden tegelijk versturen naar een onbeperkt aantal bestemmelingen. Kies zelf tot wanneer uw bestanden beschikbaar moeten blijven, of ontvang een melding wanneer iemand uw bestanden heeft gedownload.

Wilt u anderen die geen lid van de Belnet R&E Federation zijn de tool laten gebruiken? Dan kunt u hen een voucher sturen.

Bijna 1 miljoen gedownloade bestanden

Het succes van FileSender vertaalt zich ook in de gebruikerscijfers:

  • Momenteel maken al 73 organisaties uit onze community gebruik van FileSender. Tal van onze aangesloten universiteiten en hogescholen promoten de tool terecht als een veilig alternatief voor commerciële oplossingen.
  • Vorig jaar werden er in totaal 622260 bestanden geüpload via de tool. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover 2020 en een stijging van 31% tegenover 2021.
  • Het aantal gedownloade files ligt nog hoger, gezien één bestand door meerdere ontvangers kan worden gedownload. Onze gebruikers downloaden vorig jaar in totaal 978436 bestanden via FileSender: 83% meer dan in 2020 en 38% meer dan in 2021.
  • Het totale volume groeide logischerwijs ook mee: via FileSender werden vorig jaar voor 371 terabyte aan bestanden doorgestuurd. Dat komt overeen met maar liefst 18750 (1) uur aan video in 4K. In 2021 was dat nog 322 TB en in 2020 ‘maar’ 232 TB.

FileSender kende de laatste jaren dus een mooie groei. Het beste bewijs dat de toepassing onmisbaar is geworden voor onze R&E-klanten en hun eindgebruikers.

 

(1) berekening gebaseerd op een video in 4K, met een compressie H.264 en 30 frames per seconde

Maakt u nog geen gebruik van FileSender?

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.