Doe mee met de nationale sensibiliseringscampagne rond phishing

door
Davina Luyten

Communications Officer @ Belnet
op di, 09/17/2019 - 09:54

Op 1 oktober lanceren het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) en de Cyber Security Coalition voor de 5de keer een grote sensibiliseringscampagne over cyberveiligheid. De campagne zal de hele maand oktober lopen en kadert in de Europese cybersecuritymaand. Belnet ondersteunt de campagne als partner en moedigt u aan om mee te doen.

De campagne van dit jaar focust op phishing en wil internetgebruikers aanzetten om twee keer na te denken vooraleer op een link in een bericht te klikken.

Waarom blijft sensibilisering rond phishing zo belangrijk?

Hoewel veel internetgebruikers voorzichtig zijn en valse berichten vaak herkennen, klikken nog steeds teveel mensen op kwaadaardige links in e-mails, sms-berichten en op sociale media, met alle gevolgen vandien.

Vaak gebeurt dit omdat we te snel klikken. Daarom is de slogan van de nationale sensibiliseringscampagne van 2019: ‘Relax en denk twee keer na voor je op een link klikt’. Op die manier wil de campagne het aantal slachtoffers van phishing aanzienlijk verminderen. Krijgt u een verdacht bericht? Stuur het dan door naar verdacht@safeonweb.be.

Dat sensibilisering belangrijk blijft, blijkt uit de cijfers van het Centrum voor Cybersecurity België. In 2018 kreeg het CCB niet minder dan 648.522 e-mails via verdacht@safeonweb.be. Na een automatische scan van de mails slaagde het CCB erin om 15.000 frauduleuze websites te blokkeren.

Steun de campagne in uw organisatie!

De sensibiliseringscampagne focust zich op het grote publiek. Studenten, werknemers of senioren, ervaren of occasionele gebruikers: doel is om alle internetgebruikers te leren hoe ze verdachte berichten kunnen herkennen en wat ze ermee moeten doen.

Hoe breder de campagne wordt verspreid, hoe sterker we ons kunnen wapenen tegen phishing. Daarom maken wij u graag warm om de campagne ook binnen uw organisatie bekend te maken!

Meedoen is heel eenvoudig. Contacteer ons en wij bezorgen u het campagnemateriaal. Naast flyers, posters, banners voor uw website, intranet en socialemediakanalen zijn er ook filmpjes die u kunt delen. Het campagnemateriaal is gratis beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Doe mee met de nationale cybersecurity awarenesscampagne!
Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.