ViaBel.net, de onmisbare URL-shortener

door
Marc Gérard

Content Developer @ Belnet
op di, 10/25/2022 - 11:23

Uw vertrouwde URL-verkorter viaBel.net heeft een update gekregen. Er zijn nieuwe functies en het platform werd in een nieuw jasje gestoken, zodat de leden van de R&E-gemeenschap in een handomdraai en veilig verkorte URL's kunnen aanmaken en beheren.

Hoe maakt u in enkele klikken uw URL's korter? ViaBel.net is een gebruiksvriendelijke toepassing die Belnet heeft ontwikkeld voor de onderzoeks- en onderwijsgemeenschap en de leden van de Belnet R&E Federation. Log in op het platform viaBel.net, kopieer de lange URL, personaliseer uw snelkoppeling en u bent klaar!

Zo heeft u meteen een perfect aangepaste URL voor uw berichten op sociale media, uw websites en nog veel meer.

Een nieuw platform en talrijke nieuwe functies

Met het nieuwe, volledig opgefriste viaBel.net-platform is het eenvoudiger dan ooit om uw URL’s te beheren. U kunt uw oude en nieuwe URL's bewerken, verwijderen of de geldigheid ervan bepalen door de vakjes Not valid before/Not valid after in te vullen.

viaBel.net plateform

Als u (of uw organisatie) al een groot aantal verkorte URL’s heeft aangemaakt, kunt u die nu met een dynamische zoekfunctie snel terugvinden. U kunt ook de lijst met alle URL's selecteren die u en alle gebruikers van uw organisatie hebben gegenereerd.

Als u de URL wilt bewerken, is er een beperking van maximaal 30 tekens om uw snelkoppeling te schrijven. Als u uw verkorte URL niet wilt personaliseren, wordt die automatisch gegenereerd door op 'Submit URL' te klikken.

Tot slot, is er ook nog een 'reportingfunctie' via deze link: https://counter.viabel.net/ [uw verkorte URL]. Zo kunt u eenvoudig visualiseren hoeveel mensen op een specifieke URL hebben geklikt.

Een betere beveiliging

De persoonsgegevens die het platform van viaBel.net registreert, worden niet bewaard voor commerciële doeleinden. Bovendien volgt viaBel.net de bezoekers van de links niet, zoals vaak het geval is bij andere toepassingen die gratis beschikbaar zijn op het internet.

Bovendien kunt u met een extra functie de omleiding van de link regelen (door '+' toe te voegen aan het einde van de verkorte URL), wat bijkomende bescherming biedt aan uw ontvangers.

Kortom, viaBel.net respecteert het vertrouwelijke karakter van de persoonsgegevens van zijn gebruikers, net zoals bij de andere diensten van de Belnet R&E Federation.

Een dienst van de Belnet R&E Federation

Deze toepassing maakt deel uit van de dienstencatalogus die ter beschikking wordt gesteld van alle leden van de Belnet R&E Federation. Net als bij FileSender, EduGAIN of DMPonline.be volstaan een unieke login en wachtwoord.

Als uw organisatie lid is van de Belnet R&E Federatie, (her)ontdek dan gratis viaBel.net

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.