Raamovereenkomst netwerkapparatuur: Dynniq en Infradata zijn onze nieuwe partners de komende vijf jaar

Gepubliceerd op vr, 03/26/2021 - 11:20
Op 31 maart 2021 lopen de voorgaande overeenkomsten voor de netwerkapparatuur van Belnet ten einde en wordt een nieuwe raamovereenkomst gesloten die op 1 april in werking zal treden.

Tijdens een langdurig proces dat zowat 14 maanden in beslag nam, sloegen onze Networks, ITSM en Purchasing teams de handen in elkaar voor de lancering van een niet eerder geziene overheidsopdracht in België. Het komt inderdaad zelden voor dat een overheidsopdracht wordt gesloten voor rekening van instanties uit dergelijke uiteenlopende sectoren. 

Belnet heeft zich namelijk als aankoopcentrale gepositioneerd bij een opdracht geplaatst voor eigen rekening, maar ook voor rekening van een dertigtal Belgische organisaties die aanvankelijk hun belangstelling hadden geuit. Het gaat om organisaties uit de onderzoeks- en onderwijssector, evenals federale en plaatselijke overheden. 

Doel was de best mogelijke voorwaarden te verkrijgen qua onderhoudskosten, aankoopkortingen én dienstverleningskwaliteit. Vanaf 1 april kunnen die instellingen op aanvraag gebruik maken van de voordelige voorwaarden die door Belnet zijn onderhandeld, en door Dynniq en Infradata worden aangeboden. 

Dynniq en Infradata, twee in België gevestigde integratoren

Dynniq en Infradata zijn Nederlandse bedrijven met een sterke aanwezigheid in België, waardoor de nabijheid voor dienstverlening gegarandeerd is. Zij zijn geselecteerd om het onderhoud en de levering van de optische en IP-apparatuur en -uitrusting van ons netwerk de komende 5 jaar te verzekeren.

Voor de optische laag heeft de integrator Dynniq, waarvan het Belgische hoofdkantoor in Anderlecht is gevestigd, het perceel CIENA binnengehaald, waarmee wij eerder al een rechtstreekse overeenkomst hadden gesloten. 

Hetzelfde geldt voor Infradata. Dit bedrijf met zijn Belgische hoofdzetel in Zaventem heeft de percelen voor Nokia en Juniper/F5 in de wacht gesleept.

Beter dagelijks beheer

Met deze overeenkomst wil Belnet de contractuele basis voor de volledige netwerkinfrastructuur standaardiseren, met name op het gebied van SLA's, rapportering en ondersteuning. De contactpunten, werkwijzen en processen zijn ook vereenvoudigd om de ondersteuning efficiënter te maken. 

Die vereenvoudiging zal onze teams in staat stellen hun dagelijkse activiteiten beter te beheren, aangezien de contractuele voorwaarden voor de twee geselecteerde integratoren identiek zullen zijn. 

Maak vanaf 1 april gebruik van onze raamovereenkomst

Als u een van de 30 instellingen bent die belangstelling hebben getoond kunt u - indien gewenst - vanaf 1 april al een bestelling plaatsen om uw netwerkapparatuur te vernieuwen. 

In de komende dagen zullen wij u alle informatie over de overeenkomst en de nieuwe voorwaarden bezorgen.

Vond u dit nieuws interessant?

Copyright © 2024 Belnet.