GN5: een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen GÉANT en Europa

door
Davina Luyten

Communications Officer @ Belnet
op vr, 11/26/2021 - 14:36

Het pan-Europese onderzoeksnetwerk GÉANT heeft vorige maand een formele goedkeuring gekregen op het nieuwe GN5 Framework Partnership Agreement (FPA). GN5 zet de krijtlijnen uit van de algemene strategie, doelstellingen en impact van de projecten die binnen het Horizon Europe-programma zullen worden uitgevoerd tussen 2021 en 2027.

Horizon Europe is het belangrijkste financieringsprogramma van de EU voor onderzoek en innovatie. De nieuwe overeenkomst focust op de cruciale rol van GÉANT en zijn partnerorganisaties (de nationale onderzoeks- en onderwijsnetwerken zoals Belnet) voor de verdere ontwikkeling van de e-infrastructuur ten dienste van Europese onderzoeks- en onderwijsinstellingen.

Next steps

Zodra de ondertekeningsfase van het Framework Partnership Agreement is voltooid, kunnen formele projectvoorstellen worden afgerond en ingediend. Die specifieke subsidieovereenkomsten (“Specific Grant Agreements”) geven een concrete invulling aan de projecten binnen GN5 en de partners die zullen meewerken aan de verschillende werkgroepen.

Momenteel is Belnet reeds vertegenwoordigd in verschillende werkgroepen van het huidige GN4-3-project. Het is de ambitie en doelstelling van Belnet om een nog prominentere rol te spelen in het nieuwe GN5-project om op die manier bij te dragen aan de ontwikkeling van specifieke diensten voor onderzoeksinstellingen in België en heel Europa.

Houd zeker onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van de rol van Belnet in dit ambitieuze samenwerkingsproject.

Horizon Europe banner
Hebt u vragen over het GN5-project of wenst u meer informatie?
Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.