Belnet's Scalability Improvement Project: een stapsgewijze upgrade naar snellere en efficiëntere connectiviteit

Gepubliceerd op di, 11/28/2023 - 10:45

Belnet heeft een langlopend Scalability Improvement Project, gericht op het versterken van de kern van het Belnet-netwerk en het verbeteren van de connectiviteit. Recentelijk zijn er significante stappen gezet, waaronder de upgrade van routers en de migratie van enkele Points of Presence (PoPs).

Wat houdt het project in?

Onder de noemer van het Scalability Improvement Project heeft Belnet de kern van zijn netwerk een boost gegeven door er nieuwe routers te implementeren. Nadien hebben onze teams een aantal strategische PoPs, namelijk Leuven-Heverlee, Leuven-Gasthuisberg, Louvain-la-Neuve en Brussel-Campus gemigreerd naar de geüpgradede backbone. Deze PoPs kunnen voortaan meerdere 100G-klanten verwelkomen. 

Verder zijn er bestellingen geplaatst voor de stapsgewijze upgrade van onze andere PoPs. De volgorde zal worden bepaald in functie van de analyses van ons netwerkteam en de klantenbehoeften. Voor 2024 zullen de knooppunten in Gent als eerste aan de beurt komen. 

Waarom deze upgrade? 

De toenemende behoefte van onze klanten aan bandbreedte en hoge capaciteitspoorten vormde de drijvende kracht achter dit project. Door de constante groei van het internetgebruik werd het essentieel om onze backbone-capaciteit te vergroten en het aantal 100GE-poorten uit te breiden in de PoPs. 

Hoe hebben we dit aangepakt? 

Belnet heeft een nieuw type kaarten geïnstalleerd in zijn bestaande routers, waardoor een grotere capaciteit en poortdichtheid mogelijk is. Om de backbone te upgraden, werden nieuwe lambda (golflengtes) gebruikt op het DWDM-netwerk om de capaciteit van de PoPs te verhogen. De nieuwe kaarten bieden een hoge 100GE-dichtheid, waardoor Belnet in staat is om meerdere 100G-klanten aan te sluiten in zijn PoPs. 

Deze stapsgewijze aanpak benadrukt Belnet's toewijding aan het bieden van toekomstbestendige en hoogwaardige connectiviteit aan zijn gebruikers. De voortdurende evolutie van het netwerk is cruciaal om te blijven voldoen aan de steeds veranderende eisen van de digitale wereld. Belnet zet zich in om voorop te blijven lopen in deze dynamische omgeving en proactief in te spelen op de connectiviteitsbehoeften van zijn klanten.

Wilt u meer informatie over dit project?

Vond u dit nieuws interessant?

Copyright © 2024 Belnet.