Belnet DataCite Consortium nu beschikbaar voor de R&E-community

door
Marc Gérard

Content Developer @ Belnet
op ma, 02/26/2024 - 17:29

Vanaf 29 februari kan uw R&E-organisatie gebruik maken van het Belnet DataCite Consortium, opgericht door Belnet, en profiteren van een lidmaatschap tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Na de aankondiging afgelopen november is het Belnet DataCite Consortium nu beschikbaar voor uw organisatie als die deel uitmaakt van de R&E-gemeenschap. 

Nog nooit gehoord van DataCite? Deze internationale non-profitorganisatie stelt onderzoekers in staat om erkenning te krijgen voor hun onderzoek door hun gegevens te delen. 

Als uw organisatie lid wordt van het consortium, kunnen uw onderzoekers hun onderzoeksgegevens registreren en digital object identifiers (DOI's) toekennen. Deze unieke, permanente nummers maken het gemakkelijk om alle verwijzingen naar artikels, software, resultatenpublicaties, onderzoekspublicaties, grijze literatuur of conferentieverslagen terug te vinden.

Een consortium om €1500/jaar te besparen

Als u gebruik wilt maken van de service zonder tussenkomst van het Consortium, moet uw organisatie de standaard lidmaatschapsbijdrage van € 2.000 betalen aan DataCite. Als uw organisatie echter lid wordt van het Consortium dat door Belnet is opgericht, betaalt ze slechts een jaarlijkse bijdrage van €500. Naast deze zeer aantrekkelijke prijs moet u een jaarlijkse vergoeding betalen op basis van het aantal DOI's dat u per jaar wilt gebruiken. 

Om de groei van de consortia en hun toepassing binnen gemeenschappen te ondersteunen, wordt de totale consortiumvergoeding (organisatievergoeding + DOI-vergoeding) begrensd op basis van het aantal organisaties. Die bovengrens wordt berekend op basis van het totale aantal organisaties in het consortium. 

Wat moet ik doen?

  • Als u al lid bent van DataCite, kunt u uw lidmaatschap opzeggen aan het einde van het kalenderjaar (met inachtname van een opzegtermijn van 2 maanden, dus uiterlijk 31 oktober). Uw organisatie wordt dan opgenomen in het Consortium. 
  • Als u nog geen lid bent van het Consortium, raden we u aan om u aan te melden door direct contact met ons op te nemen. 

 

Bent u geïnteresseerd in het Belnet DataCite Consortium?
Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.