Informatiesessie: eduVPN in detail uitgelegd!

Webinar

Datum

do, 12/11/2020 - 10:00

eduVPN stelt medewerkers, onderzoekers en studenten in staat om eenvoudig en veilig verbinding te maken met het internet en toegang te krijgen tot de beveiligde systemen van hun instelling.

Veel openbare Wi-Fi-netwerken, bijvoorbeeld in de trein, in de bibliotheek of in een restaurant, zijn niet veilig, maar ook je thuisnetwerk is niet altijd goed beveiligd. Alle gegevens die u invoert en ontvangt op uw telefoon, tablet of computer kunnen vrij eenvoudig worden onderschept. Kwaadwillende mensen kunnen je ook kapen naar een phishingsite om je wachtwoord te onderscheppen. Geen geruststellende gedachte! Zeker als je te maken hebt met gevoelige informatie.

De eduVPN-service lost dit probleem op door het opzetten van een virtueel privé-netwerk (VPN), een versleutelde verbinding tussen uw (privé-)computer of smartphone en het bedrijfsnetwerk van uw organisatie. Het fungeert als een brug, waardoor u direct toegang heeft tot het netwerk. U kunt dan veilig verbinding maken met het internet zonder dat u bang hoeft te zijn voor nieuwsgierige blikken.

Programme

eduVPN in detail uitgelegd!

Rogier Spoor (SURFnet) & Tangui Coulouarn (NORDUnet)
  • eduVPN Use cases
  • Hoe de universiteiten in Nederland en andere landen eduVPN hebben ingezet?
  • Hoe eduVPN in te zetten?

Vraag-en-antwoordsessie

Video

Copyright © 2024 Belnet.