Het BNIX-netwerk

BNIX, het Belgische internetknooppunt dat door Belnet wordt beheerd

Het BNIX-netwerk (Belgian National Internet eXchange) zorgt voor een snellere uitwisseling van trafiek tussen de meer dan 60 participanten die op het platform zijn aangesloten. Belnet staat in voor het beheer van BNIX.

Het BNIX-platform, in 1995 opgericht door Belnet, zorgt ervoor dat internet service providers (ISP's), content providers, hostingbedrijven en grote privéondernemingen rechtstreeks gegevens kunnen uitwisselen.

Het BNIX-platform, een interconnectie ten dienste van (inter)nationale participanten

Het internetknooppunt BNIX verbetert de uitwisseling van lokale trafiek aanzienlijk door snellere, directere en goedkopere verbindingen tot stand te brengen tussen de verschillende participanten. Momenteel zijn al meer dan 60 bedrijven en organisaties aangesloten op BNIX. Daaronder bevinden zich tal van Belgische en internationale bedrijven die actief zijn op het vlak van internetdiensten en het beheer van domeinnamen maar ook banken en B2B-bedrijven. 

Het platform zorgt voor een interconnectie van de IP-netwerken van de aangesloten organisaties. Zo winnen de participanten aan efficiëntie en bedrijfszekerheid en kunnen ze kosten besparen. 

BNIX biedt een hele reeks diensten met toegevoegde waarde aan zoals een basisaansluiting, een interconnectie, IPv6, Multicast en een BNIX route server.

Wilt u meer informatie over het BNIX-netwerk?

Copyright © 2024 Belnet.