Network

18 sep. 2020

Astronomen van het Instituut voor Sterrenkunde (KU Leuven) bedienen Mercatortelescoop vanop 3000 km afstand

Dankzij de technologie ontwikkeld door het Instituut voor Sterrenkunde en de performante Belnet-verbinding, kunnen (toekomstige) astronomen hun onderzoek vanop 3000 kilometer afstand verderzetten tijdens de COVID-19 crisis. Belnet sprak met prof. Hans Van Winckel, afdelingshoofd Sterrenkunde aan de KU Leuven.
29 jan. 2024

Een terugblik op het webinar Advanced DDoS Security van 18 januari

Het webinar over onze Advanced DDoS Security service kon op heel wat interesse rekenen. De slides en video, met een gedetailleerde presentatie van de service en het aanbevelingsschema, zijn ondertussen beschikbaar. We herinneren er u ook aan dat Belnet-klanten die de dienst nog niet afnemen en dringend DDoS-bescherming nodig hebben, een beroep kunnen doen op onze Emergency Onboarding.
28 nov. 2023

Belnet's Scalability Improvement Project: een stapsgewijze upgrade naar snellere en efficiëntere connectiviteit

Belnet heeft een langlopend Scalability Improvement Project, gericht op het versterken van de kern van het Belnet-netwerk en het verbeteren van de connectiviteit. Recentelijk zijn er significante stappen gezet, waaronder de upgrade van routers en de migratie van enkele Points of Presence (PoPs).
26 jun. 2023

IMEC zet de dienst International Connectivity in voor grote internationale onderzoeksinfrastructuurprojecten

International Connectivity maakt gebruik van het GÉANT-netwerk, waarin Belnet een schakel is. Belgische onderzoeks- en hogeronderwijsinstellingen kunnen zo point-to-point verbindingen maken met sites in het buitenland zonder het onderzoeksnetwerk te verlaten.
22 mei. 2023

Blik achter de schermen: Belnet vernieuwt de FedMAN-ring

De federale overheidsdiensten (FOD’s) worden door Belnet met elkaar en met het internet verbonden via FedMAN (Federal Metropolitan Area Network). FedMAN vormt een essentieel onderdeel van de IT-infrastructuur van de federale overheid en werd zo’n 10 jaar geleden volledig geïntegreerd in het Belnet-netwerk. Sinds kort draait de FedMAN-ring, in lijn met de rest van het Belnet-netwerk, volledig op nieuwe apparatuur van Ciena. Tom De Clercq, één van onze netwerkarchitecten, licht toe wat de voordelen van deze vernieuwing zijn en hoe het netwerkteam dit project tot een succesvol einde bracht.
14 mrt. 2023

Belnet sluit raamovereenkomst met Telenet Business voor WAN-connectiviteit

In het kader van zijn nieuwe connectiviteitsstrategie heeft Belnet in 2021 een grootschalige overheidsopdracht uitgeschreven. Die had als doel een raamovereenkomst voor 5 jaar af te sluiten met één opdrachtnemer die zal instaan voor de WAN-connectiviteit van de federale overheidsdiensten.

Copyright © 2024 Belnet.