Gemeenschappen

26 nov. 2020

Belnet aangesteld als gemandateerde organisatie van de EOSC Vereniging

Vorige maand werd Belnet aangesteld als de Belgische gemandateerde organisatie van de EOSC (European Open Science Cloud) Vereniging. EOSC heeft als doel om een nieuw Europees web van data te creëren om interdisciplinair onderzoek te stimuleren en op die manier een boost te geven aan de wetenschap en economie. De rol van Belnet in dit ambitieuze project zal zowel coördinerend als operationeel zijn.
13 okt. 2020

Vertrouwen creëren om phishing te stoppen

Anno 2020 weten we allemaal hoe gevaarlijk phishing kan zijn. Schetsen in welke mate phishing onze samenleving en onze organisaties kan bedreigen is een werk van lange adem. Ik weet niet eens zeker of ik een juiste inschatting kan geven van dat risico. We weten er nog zo weinig van. Toch gaat er voor velen geen dag, of alleszins geen week voorbij zonder dat zij het doel zijn van een cyberaanval via phishing.
25 sep. 2020

Oktober is Cyber Security Month!

De maand oktober staat traditiegetrouw in het teken van cybersecurity. We vestigen graag uw aandacht op 2 interessante initiatieven: het Europese onderzoeks- en onderwijsnetwerk GÉANT lanceert een campagne met als doel het cyberveiligheidsbewustzijn binnen zijn community te vergroten en de nationale sensibiliseringscampagne focust dit jaar op tweestapsverificatie.
Copyright © 2024 Belnet.