Terugblik 2020: wat waren de meestgelezen artikels van het jaar?

Gepubliceerd op di, 12/15/2020 - 13:55

Tijd om een kijkje te nemen in de achteruitkijkspiegel van een jaar getekend door de gezondheidscrisis - maar niet alleen dat. Daarbij zetten we de artikels en onderwerpen die in het bijzonder jullie aandacht trokken opnieuw in de schijnwerpers.

In 2020 lazen jullie massaal onze maandelijkse nieuwsbrief, die inhoudelijk nóg rijkelijker gestoffeerd werd dan tevoren. Onze redactie heeft 66 artikels geschreven en op onze website gepubliceerd. Graag maken we dan ook de balans op en nemen we jullie even mee terug in de tijd. 

fotogalerij van de meest prominente artikelen uit onze nieuwsbrief

November: 2020, het ambitieuze redesign van ons netwerk nadert zijn voltooiing

Vorige maand kondigden we de voltooiing aan van het redesign van ons netwerk. Met dit ambitieuze project is Belnet erin geslaagd om de stabiliteit, redundantie en performantie van zijn netwerk aanzienlijk te verbeteren. Een in 2017 gelanceerd project dat je in detail kan herontdekken. (Lees meer).

Oktober: bied met EduVPN veilige toegang tot het beveiligde systeem van je organisatie

In oktober was er veel belangstelling voor een tool die je veel diensten kan bewijzen, vooral tijdens examenperiodes of tijdens intensieve connectiviteit onder je gebruikers. Naast het feit dat het een open source-community is en wordt ondersteund door het GÉANT-project, stelt EduVPN alle R&E-organisaties in staat om te genieten van exclusieve toegang tot hun netwerk. Vooral in tijden van lockdown en intensief telewerk is extra beveiliging nodig. (Lees meer).

September: Belnet werft nog altijd aan, zelfs tijdens de coronacrisis

Dirk, William en Freya, enkele van de nieuwe Belnet-medewerkers die tijdens de lockdown werden aangeworven, vertellen over hun eerste weken bij Belnet en hoe ze die hebben beleefd. Een op zijn minst ongebruikelijke start die ze ons uit ons de doeken doen in volgende getuigenis.

Juni: beveilig je e-mailverkeer met BAMS

Aan de vooravond van de zomervakantie lieten we je kennis maken met onze BAMS-service. Dit elektronische beveiligingsplatform is meer geavanceerd dan onze oude Antispam Pro-oplossing. Belnet Advanced Mail Security of kortweg BAMS omvat anti-virus, anti-malware, data leakage prevention (DLP), identity based encryption (IBE) en anti-blacklisting. Geïnteresseerd in deze nieuwe oplossing? Je vindt alle informatie op onze servicepagina, onze Admin FAQ-pagina en onze Technical FAQ-pagina.

Mei: een nieuwe CISO wordt aangesteld bij Belnet

Veiligheid is één van onze essentiële strategische doelstellingen. Met de aanstelling van een Chief Information Security Officer (CISO) schakelt Belnet een versnelling hoger inzake informatiebeveiliging. Een meer structurele en gecoördineerde aanpak van beveiliging die we je graag in detail laten herontdekken. (Lees meer).

April: e-learningtools aangeboden door GÉANT

Een paar weken vóór de eerste lockdown in België was onze april-nieuwsbrief de meestgelezen van het jaar. Daarin zetten we de schijnwerpers op het platform voor afstandsonderwijs van GÉANT: OpenUp2U. Dat open source-platform bundelt e-learningtools zoals Moodle, eduMEET, SWAN en CERNbox en blijft zolang de coronacrisis duurt beschikbaar voor alle hogescholen en universiteiten in Europa. Interesse in deze tools? Bezoek dan gerust de OpenUp2U-site.

Maart: Belnet neemt maatregelen tegen de crisis

Na de aankondiging van de coronacrisis voert Belnet een plan in om de continuïteit van onze diensten te garanderen, maar ook om een passend incidentbeheer te verzekeren voor klanten die een cruciale rol spelen in de opvolging van de strijd tegen het coronavirus. (Lees meer).

Februari: we maakten de naam bekend van de nieuwe certificaatleverancier: Sectigo

Een bijzonder opgemerkt artikel dit jaar was de aankondiging van de overstap van DigiCert naar de nieuwe certificaatleverancier Sectigo. Die overgang verliep niet vlekkeloos, maar vandaag zijn de meeste problemen opgelost. Heb je vragen omtrent de DCS-service? Aarzel dan niet om onze kennisbank te raadplegen.

Januari: een nieuw evenementenbeleid

In januari trok een artikel over het nieuwe evenementenbeleid jullie aandacht. Nadat we begin dit jaar een face-to-face evenement hadden georganiseerd, moesten we vanwege de gezondheidscrisis overschakelen naar virtuele evenementen. In totaal organiseerden we 7 online evenementen die op jullie talrijke deelname konden rekenen. Voorlopig kunnen we enkel virtuele evenementen organiseren, maar we hopen u binnenkort opnieuw persoonlijk te mogen verwelkomen!

Tijdens een jaar zonder weerga en boordevol beproevingen, wilden we alles op alles zetten om jullie zo goed mogelijk te informeren. We blijven op koers voor 2021 qua publicaties en we willen jullie bedanken voor de grote belangstelling in onze artikels en nieuwsbrieven. Tijd nu om jullie fijne eindejaarsfeesten te wensen en het allerbeste voor het nieuwe jaar!

Je wil niets missen van onze actualiteit? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.
Vond u dit nieuws interessant?

Copyright © 2023 Belnet.