Vraag financiering aan voor uw project via het GÉANT Innovation Programme

door
Davina Luyten

Communications Officer @ Belnet
op wo, 12/07/2022 - 09:10

Het Europese onderzoeks- en onderwijsnetwerk GÉANT lanceert een 'Innovation Programme' om innovatieve projecten binnen de Europese R&E-community te ondersteunen. De financiering - tot 30000 euro per project - biedt een unieke kans om een proof of concept uit te voeren of nieuwe ideeën uit te testen.

GÉANT banner

Als onderdeel van het GÉANT Community Programme (GCP) heeft de GÉANT Association 300000 euro vrijgemaakt ter ondersteuning van een innovatieprogramma voor specifieke (onderzoeks)projecten die worden uitgevoerd door de GÉANT-gemeenschap.

Het programma is bedoeld om projecten met een looptijd van maximum 5 à 6 maanden te financieren. Elk project moet ten laatste eind december 2023 worden afgerond.

Wie kan een voorstel indienen?

Zowel NREN's die deel uitmaken van GÉANT, als hun aangesloten instellingen (universiteiten, onderzoeksinstellingen of andere soortgelijke juridische entiteiten) komen in aanmerking voor financiering in het kader van het GÉANT Innovation Programme.

Welke onderzoeksthema’s komen in aanmerking?

Elk thema op voorwaarde dat het binnen de bevoegdheid van GÉANT valt. De voorstellen kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op topics als netwerken, cloud, security, trust & identity en onderwijs. GÉANT moedigt in het bijzonder innovatieve voorstellen aan die een aanzienlijke wetenschappelijke, maatschappelijke of economische impact hebben en voordelen opleveren voor de brede Europese onderzoeks- en onderwijsgemeenschap. Voorbeelden van eerdere innovaties die binnen de GÉANT-gemeenschap zijn ontwikkeld, zijn onder meer eduroam, eduVPN en eduMEET.

Meer informatie

Op de GÉANT website vindt u alle details over de procedure en de richtlijnen voor aanvragers. De deadline voor het indienen van een voorstel is 30 januari 2023.

Wilt u een project samen met Belnet en / of andere Belnet-klanten indienen? 

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.