Belnet-backbone krijgt stevige upgrade

door
Davina Luyten

Communications Officer @ Belnet
op wo, 02/22/2023 - 11:15

Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar hogere bandbreedtes, paste Belnet het design van zijn netwerk aan. Het hart van onze backbone beschikt voortaan over nieuwe hardware die het mogelijk maakt om onze andere Points of Presence op een schaalbare manier te upgraden.

Het Belnet-netwerk verwerkt jaar na jaar grotere datastromen. Onder meer de exponentiële groei van onderzoeksdata doet de vraag naar hogere capaciteiten fors toenemen.

Om die datastromen te kunnen blijven opvangen, hertekenden onze netwerkingenieurs het design van de Belnet-backbone. Het nieuwe ontwerp maakt het netwerk op een kostenefficiënte manier schaalbaarder.

In de drie Points of Presence (PoPs) in en rond Brussel, die samen het hart van het Belnet-netwerk vormen, werd half februari nieuwe hardware van Juniper geïnstalleerd. De change verliep zonder grote impact voor onze aangesloten instellingen. De PoPs in Evere, Diegem en Zaventem werden tijdens de interventies voorzien van nieuwe routers die zijn uitgerust met high capacity poorten.

De andere Points of Presence op het Belnet-netwerk kunnen on demand worden geüpgraded, zodat we beter kunnen inspelen op de specifieke behoeften van onze klanten. Zo zullen de PoPs Leuven-Heverlee, Leuven-Gasthuisberg, Louvain-la-Neuve en Brussel-Campus op korte termijn worden gemigreerd naar het nieuwe design. Dit moet Belnet in staat stellen om meerdere 100G-poorten aan te bieden aan de klanten die in deze knooppunten aanwezig zijn en grotere datastromen tot 100 Gbit/s te transporteren.

De nieuwe anti-DDoS oplossing van Belnet werd bovendien rechtstreeks gekoppeld aan de nieuwe backbone devices. De vernieuwde backbone laat ons toe onze Advanced DDoS Security klanten en het Belnet-netwerk in het algemeen nog beter te beschermen tegen grootschalige aanvallen.

Denkt u eraan om uw capaciteit te upgraden?
Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.