DEDICATED CONNECTIVITY

Het Belgisch nationaal onderzoeksnetwerk

Belnet, de IT-partner voor onderzoek, onderwijs en overheid

Laatste nieuws

29 jan. 2024

Een terugblik op het webinar Advanced DDoS Security van 18 januari

Het webinar over onze Advanced DDoS Security service kon op heel wat interesse rekenen. De slides en video, met een gedetailleerde presentatie van de service en het aanbevelingsschema, zijn ondertussen beschikbaar. We herinneren er u ook aan dat Belnet-klanten die de dienst nog niet afnemen en dringend DDoS-bescherming nodig hebben, een beroep kunnen doen op onze Emergency Onboarding.
29 jan. 2024

NIRAS doet een beroep op Belnet WAN Connectivity om de interconnectie tussen zijn verschillende sites te verzekeren

NIRAS is een van de eerste federale overheidsorganisaties waarvoor Belnet, in het kader van de raamovereenkomst met Telenet Business, instaat voor de WAN-connectiviteit tussen de verschillende sites. Belnet sprak met Werner Ramaekers, ICT-manager bij NIRAS, die het project van nabij opvolgt.
29 jan. 2024

30 jaar Belnet: interview met algemeen directeur Dirk Haex – deel 2

In deel 1 van het interview met algemeen directeur Dirk Haex, naar aanleiding van 30 jaar Belnet, stonden we stil bij heden en verleden. Vandaag kijken we in deel 2 naar de toekomst van Belnet en domeinen zoals GÉANT, kwantumcommunicatie en het onvermijdelijke AI. We eindigden deel 1 met het nieuws dat Belnet werkt aan een nieuwe strategie voor 2025-29, dus pakken we daar de draad weer op.
18 jan. 2024

FOD Economie verheugd over samenwerking met Belnet voor implementatie WAN-netwerk

In het kader van het FedWAN-programma en de overname van het WAN-netwerkbeheer door Belnet dat in 2022 voor federale organisaties gelanceerd werd, is het WAN-netwerk van de FOD Economie het eerste dat werd geïmplementeerd.  Bertrand Dockier, hoofd Operations van de ICT-afdeling, vertelt ons meer over deze vruchtbare samenwerking: "De implementatie van ons WAN-netwerk werd efficiënt en transparant uitgevoerd."
10 jan. 2024

Een kijk op de gemeenschappelijke Europese dataruimtes

Belnet speelt een actieve rol in het EOSC-ecosysteem (European Open Science Cloud). Als gemandateerde organisatie voor EOSC vertegenwoordigt en ondersteunt Belnet de Belgische R&E-gemeenschap op internationaal niveau. Daarnaast heeft Belnet een leidende rol in het EOSC Focus-project dat het EOSC-partnerschap ondersteunt in haar missie om van Open Science de nieuwe standaard te maken.

Abonneer u op onze nieuwsbrief!

Ons ultraperformante netwerk beantwoordt aan de specifieke behoeften van het hoger onderwijs, onderzoekscentra en overheidsdiensten.

Enkele kerncijfers

Belnet heeft 250 aangesloten organisaties en 829.151 eindgebruikers:

250

Aangesloten organisaties 

86 uit de onderzoekssector

74 uit het hoger onderwijs

90 uit de publieke sector

653.636

R&E eindgebruikers

90.303 in de onderzoekssector

563.333 in het hoger onderwijs

175.515

Eindgebruikers

in de publieke sector

U bent al met meer dan 1500 om ons te volgen op Twitter    

Copyright © 2024 Belnet.