FOCUS - Belnet-netwerk

Belnet werkt aan het ontwerp van zijn netwerk

Als gevolg van de incidenten van de voorbije jaren, heeft Belnet de nodige maatregelen genomen en blijft het die nemen om zijn netwerk te vereenvoudigen. Zo willen we het leesbaarder, robuuster en flexibeler maken en een snellere recuperatie en convergentie verzekeren.

Tot vandaag lag de focus van het herontwerp op de capaciteitsverhoging in de kern van het netwerk, met het gebruik van 100G-kaarten. Belnet heeft ook de redundantie op de routers, die samen de centrale ring vormen, versterkt. Het accent ligt ook op een betere verdeling van de transittoegang op het netwerk.

Het werk gaat voort

Ook al is een deel van het herontwerp van het netwerk klaar, toch blijven er nog fases die moeten worden afgewerkt om ervoor te zorgen dat het Belnet-netwerk stabieler wordt. We moeten meer bepaald de snelheid van de convergentie en de verdeling van het verkeer tussen de optische interfaces verbeteren.

Voor de convergentie is een aanpassing van de routing voorzien voor begin 2019. Wat de verdeling van het verkeer betreft, werkt Belnet nauw samen met de fabrikant van de apparatuur in kwestie om een efficiëntere versie van het algoritme te verkrijgen. Die nieuwe versie zou begin 2019 beschikbaar moeten zijn. Ze zal het beheer van de capaciteit vergemakkelijken en automatiseren om sneller te kunnen reageren zodra we merken dat de bandbreedte ontoereikend is.

Het herontwerp maakt momenteel deel uit van een prioritair project. We houden u zeker op de hoogte over de vooruitgang in dit domein.