Belnet werkt aan zijn netwerk tussen januari en half maart 2019

U ontvangt nog een gedetailleerde planning voor uw organisatie

Belnet werkt momenteel volop aan het redesign van zijn netwerk. Zo willen we het netwerk nog leesbaarder, flexibeler en robuuster maken.

Tot nog toe hebben we de capaciteit in de kern van het netwerk verhoogd door het gebruik van 100G-kaarten. Ook zorgden we voor een sterkere redundantie en convergentie op de routers die samen de centrale ring vormen.

Wat zijn de volgende stappen in het project?

  • Tijdens de week van 7 januari 2019 voorzien we een capaciteitsupgrade in enkele Points of Presence (PoPs).
  • Vanaf 14 januari 2019 starten we met het eigenlijke redesign van het netwerk: de aanpassing van de routering op de backbone. Bedoeling is om het netwerk robuuster te maken en de neveneffecten van een incident op de glasvezels van onze backbone te verkleinen. De migraties zullen per zone worden uitgevoerd. Afhankelijk van de Point(s) of Presence waarop u bent aangesloten, valt uw organisatie in één of meerdere zones. In dit overzicht kunt u de zones en bijhorende migratieperiodes bekijken. U ontvangt nog een gedetailleerde planning voor uw organisatie via de gebruikelijke kanalen.
  • Als laatste stap zullen we het FedMAN-netwerk loskoppelen van het optische netwerk van Ciena. Dit  zorgt ervoor dat de FedMAN-ring rechtstreeks op de transit routers wordt aangesloten. Deze interventie staat gepland van 1 tot 15 maart 2019.

Hebben de werken een impact op mijn organisatie?

We bereiden de migraties zorgvuldig voor en streven ernaar om de impact van het redesign tot een minimum te beperken. Desondanks kunnen korte connectiviteitsonderbrekingen niet worden uitgesloten.

Vragen?

Hebt u vragen over dit project, neem dan gerust contact op met onze Service Desk per mail of telefonisch op 02 790 33 00.