Thomas More vertrouwt op Belnet voor anti-DDoSbescherming

Gepubliceerd op wo, 03/01/2023 - 13:11

Thomas More, al meer dan 10 jaar klant bij Belnet, tekende als één van de eerste in op de nieuwe anti-DDoSoplossing Advanced DDoS Security.

Filip Wuyts , IT Program Manager bij Thomas More Kempen:

"Naast het aantrekkelijke kostenplaatje van de DDoS-beschermingsdienst zijn wij ook zeer tevreden over de flexibiliteit van Belnet."

Met ruim 20.000 studenten en meer dan 2.000 personeelsleden verspreid over 10 verschillende locaties in de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen, is Thomas More de grootste hogeschool in Vlaanderen. Een performant en stabiel netwerk is dan ook cruciaal voor de organisatie. Wij stelden Filip Wuyts, IT Program Manager bij Thomas More Kempen, enkele vragen.


Waarom kozen jullie voor de nieuwe anti-DDoSoplossing van Belnet?

Eerst en vooral is Belnet als provider van onze externe IP-adressen en domeinen het best geplaatst om ook de DDoS-bescherming op zich te nemen. Daarnaast was ook de kostprijs een doorslaggevende factor. Voor een vergelijkbare bescherming betaal je bij de commerciële aanbieders al gauw twee- tot driemaal zoveel. Bovendien was het voor ons duidelijk dat we de DDoS-bescherming niet zelf wilden hosten. Naast een stevige investering voor de infrastructuur brengt dit immers ook nog terugkerende kosten voor het up-to-date houden van de oplossing met zich mee. Tot slot zijn we zeer tevreden over de flexibiliteit van Belnet. Toen we afgelopen jaar geconfronteerd werden met enkele DDoS-aanvallen op ons netwerk en we de hulp van Belnet inriepen, zochten zij samen met ons naar een oplossing om deze aanvallen zo snel en efficiënt mogelijk te counteren.

Welke andere veiligheidsgerelateerde diensten zouden jullie Belnet nog graag zien aanbieden in de toekomst?

Ik denk in de eerste plaats aan een SOC (Security Operations Center) dat kan ingehuurd worden om onze IT-omgeving continu te monitoren en in te grijpen wanneer nodig. Daarnaast denk ik dat Belnet als aankoopcentrale kan optreden voor allerlei securitydiensten in de cloud, waar klanten dan naar wens van gebruik kunnen maken. Op die manier kan de Belnet-community profiteren van het schaalvoordeel van zo’n gecentraliseerde aankoop.

Wat is jullie grootste uitdaging op het vlak van jullie campusnetwerk?

Verschillende vendoren brengen software defined networking (SDN) vandaag naar voren als dé oplossing om complexe netwerken zoals het onze beheersbaar in te richten. Maar wij zitten nog met heel wat vragen over het opstellen van een segmentatieplan, inclusief microsegmentatie in het datacenter en de voor- en nadelen van de verschillende securityoplossingen die we nodig hebben om zo goed mogelijk te voldoen aan het 'zero trust' concept.

Vond u dit nieuws interessant?

Copyright © 2023 Belnet.