Infosessie over FedWAN-dienstverlening voor federale organisaties

Gepubliceerd op vr, 10/20/2023 - 12:31

Op donderdag 12 oktober mochten we een twintigtal vertegenwoordigers van onze FED-community (federale organisaties) verwelkomen voor een uitgebreide informatiesessie over de FedWAN-dienstverlening.

Eind vorig jaar gaf de federale regering aan Belnet de opdracht om het volledige beheer van de WAN-netwerken van alle federale overheidsdiensten over te nemen. Op dat moment had Belnet al veel expertise opgebouwd op vlak van WAN-netwerken, bijvoorbeeld voor de FOD Economie en de FOD Kanselarij van de Eerste Minister.

Volledige ontzorging

Sinds januari 2023 is het project officieel van start gegaan. Samen met zijn partner Telenet Business zal Belnet de WAN-connectiviteit op een gefaseerde manier faciliteren voor alle federale overheidsdiensten. Ondertussen zijn de eerste migraties succesvol afgerond.

Vanaf de start heeft Belnet de focus gelegd op de volledige ontzorging van zijn federale klanten, door hun bestaande WAN-overeenkomsten over te nemen en waar nodig te verlengen. In samenspraak met de klant en rekening houdend met de toekomstige capaciteitsnoden zal Belnet voor elke federale organisatie een gedetailleerde projectplanning opstellen om de overdracht zo vlot en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Gezien het strategische belang van FedWAN en onze wens om de federale community zo goed mogelijk in te lichten, organiseerde Belnet half oktober een informatiesessie waarbij alle aspecten van het FedWAN-programma aan bod kwamen.

Netwerking

FedWAN sessieNa een korte inleiding lichtte onze Programme Manager concreet toe hoe het FedWAN-programma werd opgesteld. Het volledige traject werd in detail doorgenomen, van offerte tot cut over. Voor de doorloop wordt ongeveer één jaar per organisatie gerekend.

Vervolgens konden de deelnemers kennismaken met het projectteam van Belnet en zijn partner Telenet Business. Daarna ging één van onze netwerkingenieurs dieper in op de technische details van de WAN-netwerken.

Ten slotte lichtte onze directeur Community toe hoe het financiële luik en de dotatieoverdracht in elkaar zit. Na afloop was er ruime gelegenheid om vragen te stellen en te netwerken.

Presentaties beschikbaar

Kon u de sessie niet bijwonen of wenst u de presentaties nog eens door te nemen?

Vond u dit nieuws interessant?

Copyright © 2024 Belnet.