Overheidsdiensten

Belnet: ICT-partner van federale en regionale overheden

Belnet biedt overheden diensten aan die bijdragen aan een betere communicatie, een grotere personeelsmobiliteit en een doorgedreven veiligheid

Sinds 2009 richt Belnet zich op overheidsdiensten. Dit is een gemeenschap van duizenden gebruikers die nood hebben aan specifieke en veilige ICT-oplossingen.

govroam: een dienst speciaal voor medewerkers van overheidsdiensten

govroam is een voorbeeld van een oplossing die specifiek werd ontwikkeld voor overheidsdiensten. Het is een wifiroamingservice voor de medewerkers van overheidsdiensten die verbonden zijn met het Belnet-netwerk. Het zorgt ervoor dat zij veilig en eenvoudig kunnen surfen op de wifinetwerken van alle andere deelnemende organisaties. 

govroam draagt bij tot de ontwikkeling van de satellietkantoren van de overheidsdiensten, en ondersteunt daarmee de mobiliteit van overheidsmedewerkers.

FedMAN: een Belnet-aanbod voor de federale overheidsdiensten

35 federale overheidsdiensten zijn verbonden met FedMAN (Federal Metropolitan Area Network), een netwerk dat de federale overheidsdiensten aan hoge bandbreedte onderling en met het internet verbindt. 

FedMAN speelt een belangrijke rol in de dienstverlening voor burgers door onder meer applicaties zoals Tax-on-web beschikbaar te maken.

In geval van incidenten staat onze Service Desk 24/24 en 7/7 klaar. 

WANFIN: een project op maat van de FOD Financiën

WANFIN is de naam van het project dat de 193 kantoren van de FOD Financiën met elkaar en met het hoofdkantoor in Brussel verbindt via een WAN-netwerk (Wide Area Network).

Dit netwerk biedt de regionale kantoren vanop afstand toegang tot applicaties die zijn geïmplementeerd op het hoofdkantoor.

Bovendien zorgde Belnet voor een uitbreiding van de capaciteit van het netwerk, zodat de FOD Financiën onder meer gebruik kan maken van clouddiensten.

De beveiliging van de netwerken van overheidsdiensten is een prioriteit voor Belnet

Overheidsdiensten zijn een typisch doelwit voor DDoS-aanvallen of pogingen tot IT-inbreuken. Belnet is dé partner voor uw IT-veiligheid en biedt specifieke (security)diensten aan, zoals Belnet DDoS Mitigation.

 

Wilt u uw overheidsdienst verbinden met het Belnet-netwerk?

Copyright © 2024 Belnet.