Belnet: een dienstenaanbod toegespitst op de academische wereld

Belnet is dé partner voor uw IT-oplossingen en ontwikkelt innovatieve diensten die beantwoorden aan de behoeften van het hoger onderwijs.

Sinds 1993 biedt Belnet zijn diensten aan universiteiten, hogescholen, onderwijsinstellingen voor sociale promotie en Europese scholen in België aan.

Belnet: oplossingen op maat van de academische wereld

Naast een netwerk met een zeer hoge capaciteit bieden wij diensten aan die zijn toegespitst op het hoger onderwijs, zoals eduroam.

eduroam is het wifinetwerk dat de voormalige netwerken in de universiteiten en hogescholen heeft vervangen. Het zorgt ervoor dat miljoenen studenten wifi kunnen gebruiken in alle aangesloten instellingen, overal ter wereld.

Een samenwerking met onderwijsnetwerken in Europa en wereldwijd

De universiteiten en hogescholen die zijn aangesloten op het Belnet-netwerk zijn verbonden met het Europese netwerk GÉANT. Dit groepeert alle nationale netwerken voor onderzoek en onderwijs (NRENs) in Europa.

GÉANT is het meest uitgebreide netwerk ter wereld met een netwerk van 38 NRENs, 50 miljoen gebruikers en 10.000 instellingen.

Op wereldniveau is GÉANT verbonden met NRENs in meer dan 100 landen.

Een team ten dienste van het hoger onderwijs

Naast workshops en een Service Desk die 24/24 en 7/7 voor u klaarstaat, biedt Belnet u: 

  • Specifieke diensten: luisterend naar de spelers uit de academische wereld ontwikkelen wij diensten en infrastructuur afgestemd op uw behoeften.
  • Een hoge efficiëntie: wij investeren voortdurend in nieuwe technologie om u een netwerk van de beste kwaliteit aan te kunnen bieden. 
  • Een blijvend professionalisme: met meer dan twintig jaar ervaring op vlak van ICT-diensten voor het onderwijs en onze internationale contacten met specialisten, breiden wij onze kennis voortdurend uit.
  • Een vertrouwde partner: wij zijn neutraal en hebben geen commerciële belangen. Wij garanderen een interessante prijs-kwaliteitverhouding. 
Studente in een universiteitsbibliotheek

Story

"Naast de connectiviteit met het netwerk gebruikt Haute Ecole Condorcet meerdere diensten van Belnet, namelijk eduroam, Belnet R&E Federation, FileSender en Belnet Storage.

De verschillende scholen binnen de groep waren al verbonden met het Belnet-netwerk wat de onderlinge connectie vereenvoudigde. De hogeschool diende enkel gebruik te maken van de Multipoint of dark fiber van het Belnet-netwerk om de verbinding te realiseren.

Hierdoor maken we nu maximaal gebruik van de diensten van Belnet, en dit op alle campussen. Zo profiteren we door de connectie met het vernieuwde optische Belnet-netwerk nu van verbindingen met snelheden tot 100Gbits/s en meer. We genieten van een nog hogere performantie en stabiliteit.”

Guy Leroy, Haute Ecole Condorcet

Alle Belgische universiteiten en tal van hogescholen maken deel uit van de Belnet community. Zin om uw collega’s uit de sector te vervoegen?

Copyright © 2024 Belnet.