Standaard

IP Addressing

IP-adressen voor uw organisatie

Bij de aansluiting van uw organisatie op het Belnet-netwerk krijgt u een standaardblok IP-adressen. Natuurlijk is het mogelijk dat u voor uw infrastructuur meer adressen nodig hebt. U kunt dan zonder extra kosten een aanvraag indienen voor meer IPv4-adressen.
 
Belnet verdeelt de IP-adressen in overeenstemming met de regels bepaald door Réseaux IP Européens (RIPE), de officiële organisatie voor het toewijzen van IP-adressen. Belnet is als Local Internet Registry (LIR) erkend door RIPE. Als LIR beheren we een aantal zeer ruime IP-adresblokken waaruit we publieke IP-adressen toekennen.
 
Iedere aanvraag voor IPv4-adressen moet – ongeacht het aantal – gemotiveerd worden. Natuurlijk kennen wij naast IPv4-adressen ook IP-adressen toe die gebaseerd zijn op het nieuwe IPv6-protocol.

Uw voordelen

  • Kostenbesparend
    Voor uw aanvraag – ongeacht het aantal IP-adressen – hoeft u geen extra kosten te betalen.
  • Ongelimiteerd
    Uw organisatie kan een ongelimiteerd aantal IP-adressen aanvragen. Uw aanvraag past u gewoon aan de noden van uw organisatie aan. Aanvragen voor IPv4-adressen moeten wel duidelijk gemotiveerd worden.
  • Comfort
    Wij begeleiden u volledig bij uw aanvraag. Daarnaast adviseren wij uw organisatie ook bij de migratie naar een nieuw IP-adresblok dat u door Belnet wordt toegewezen.

Vraag uw IP-adresblok aan

Mail uw aanvraag voor publieke IPv4- of IPv6-adressen.
 
Meer informatie krijgt u via mail of door te bellen naar 02 790 33 00.