Plus

IPv6 connectivity

Internet Protocol van de nieuwste generatie

Belnet biedt u de mogelijkheid om te communiceren via IPv6 (Internet Protocol versie 6). IPv6 is de nieuwste generatie Internet Protocol en dus de opvolger van IPv4. Dankzij Internet Protocol kan iedere computer die verbonden is met het internet communiceren met andere computers op het internet.
IPv4 geldt momenteel nog als standaardprotocol, maar door het toenemende aantal gebruikers en onlinetoepassingen zal het in de toekomst niet meer voldoen. Het aantal beschikbare IPv4-adressen is op termijn te beperkt. Om nieuwe IP-adressen beschikbaar te maken, werd het IPv6-protocol ontwikkeld. Dankzij IPv6 zijn er meer adressen beschikbaar, liefst 340 sextiljoen of 340.1036 (tegenover 4,3 miljard of 43.108 met IPv4).

Uw voordelen

 • Voldoende adressen
  Belnet biedt u officiële IPv6-adresruimte aan om onbeperkt en wereldwijd te communiceren met andere IPv6-gebruikers. Belnet heeft per klant 280 IPv6-adressen gereserveerd, of in totaal 1,2 quadriljoen (12.1023) adressen.
 • Dezelfde verbinding voor IPv4 en IPv6
  Uw organisatie heeft niet noodzakelijk een aparte verbinding nodig om IPv6 te gebruiken. Sinds september 2003 ondersteunt Belnet zowel IPv4 als IPv6. Beide technologieën kunnen op eenzelfde verbinding geconfigureerd worden.
 • Belangrijke verbeteringen
  IPv6 biedt niet alleen meer adressen, dit internetprotocol van de nieuwste generatie doet het ook beter op het vlak van veiligheid, routering, plug-and-play enz.
 • Nieuwe toepassingen
  IPv6 biedt tal van nieuwe mogelijkheden. Het Belnet-netwerk bevordert het experimenteren met het nieuwe protocol. Onderzoekers kunnen bijvoorbeeld nieuwe toepassingen en diensten voor IPv6 ontwikkelen.

Vraag uw IPv6-adresblok aan

Stuur ons uw aanvraag via mail.
Meer informatie over IPv6 connectivity en zijn toepassingen vindt u op onze supportsite (enkel toegankelijk voor Belnet-klanten). Vragen over de dienst kunt doorsturen via mail of per telefoon (02 790 33 00).