Plus

Belnet Storage

Uw hostingoplossing op maat

Uw organisatie is op zoek naar beveiligde opslagruimte voor hun data? Dan is de dienst ‘Belnet Storage’ de ideale oplossing voor u. ‘Belnet Storage’ is een hostingformule in een private cloud opstelling. Met deze oplossing bewaart u uw data op virtuele disks en ontvangt u toegang van het ‘block’- of het ‘file’-type.

De dienst kent, dankzij het Belnet-netwerk, een redundante configuratie in een datacenter van Belnet gelegen in België. Hierdoor ontvangt u een hoge beschikbaarheid, een eenvoudige en een beveiligde toegang tot uw virtuele disks. Uw organisatie en onze datacenters bevinden zich in het Belnet-netwerk. U hebt dus geen extra verbinding nodig tussen uw organisatie en de datacenters. Al uw up- en downloads gebeuren rechtstreeks over het beveiligde Belnet-netwerk.

Op basis van de technische vereisten en specificaties van uw organisatie zoeken wij samen met u naar de meest ideale oplossing. U kunt, volgens uw eigen behoeften, uw opslagcapaciteit aanpassen, uitbreiden of beperken tot een plafond dat u op voorhand heeft bepaald. Of u nu 1 TB of 20 TB gebruikt, uw factuur wordt over de gehele 3 maanden aangepast aan uw verbruik.
 

Uw voordelen

 • Veiligheid
  Het betrouwbare en veilige Belnet-netwerk is ideaal voor een private cloud set-up. Belnet Storage is dus een betrouwbare opslagoplossing op basis van een robuuste « Ceph » - infrastructuur. Belnet is een neutrale partner en dankzij zijn beveiligd netwerk kunt u met vertrouwen uw gevoelige data opslaan.
 • Flexibiliteit
  U kunt zonder problemen zelf de ‘Belnet Storage’ dienst aanpassen aan de behoeften van uw organisatie. Zo kunt u extra disks toevoegen of uw storage-capaciteit verhogen. Indien nodig kunt u zelfs de opslagcapaciteit verminderen. Elk kwartaal ontvangt u een factuur die overeenkomt met uw verbruik.
 • Gebruiksvriendelijkheid
  Dankzij een eenvoudige webinterface, waartoe u toegang hebt via de Belnet Personal Login, kunt u makkelijk uw gebruik volgen en op ieder moment uw capaciteit proportioneren volgens uw behoeften.
 • Performantie
  Al uw up- en downloads gebeuren rechtstreeks op het Belnet-netwerk. U kunt zich voorstellen dat dit uw resources kan helpen optimaliseren.
 • Support
  Onze technische experten staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te ondersteunen.
 • Hoge beschikbaarheid
  De dienst kent een redundante set-up aan een snelheid van 10 Gbit/s in 2 beveiligde en fysiek afgescheiden Belnet-datacenters. Hierdoor kent de dienst een hoge beschikbaarheid en kunnen wij u een hoge kwaliteit garanderen. Deze redundantie van de datacentra is standaard beschikbaar zonder extra kosten.
 • Rentabiliteit
  1. Een correcte prijs: Als neutrale partner heeft Belnet bij de ontwikkeling van de dienst voor de beste prijs-kwaliteitverhouding gekozen.
  2. Geen extra kosten voor het gebruik van het netwerk: U betaalt alleen voor het gebruik van de virtuele disks. U betaalt niet voor het in- en uitgaand verkeer van uw gegevens en ook niet voor het in- en uitgaand verkeer van het Belnet-netwerk naar het internet. Dat verkeer wordt immers al gedekt door uw jaarlijkse bijdrage.
  3. Dankzij Belnet Storage kan u besparen op de extra kosten die andere cloudoplossingen op de markt aanrekenen voor het gebruik van hun netwerk.

  Kortom, onze hostingformule levert u een flinke besparing op.

Voor meer informatie over de dienst kunt u terecht bij ons Customer Relations Team via mail of op het telefoonnummer 02 790 33 00.