Plus

Belnet R&E Federation

Eén enkele login voor een waaier aan diensten

De Belnet R&E Federation brengt onderwijs- en onderzoeksinstellingen aangesloten op het Belnet-netwerk samen op een gemeenschappelijke infrastructuur. Deze instellingen geven zo, als identiteitsverstrekker, hun studenten en medewerkers toegang tot de online diensten beschikbaar binnen de federatie (FileSender, viaBel.net, Antispam Pro, Mconf). Bovendien kunnen organisaties, als dienstenaanbieder, binnen de federatie hun webapplicaties beschikbaar stellen. 
 

eduGAIN: Een waaier aan internationale diensten

Belnet is lid van eduGAIN, het transcontinentale interfederatieproject dat door Géant (Pan-European Data Network For Research And Education) werd ontwikkeld. Indien u lid bent van de Belnet R&E Federation kunt u enerzijds eduGAIN integreren en gebruik maken van de verschillende diensten die worden aangeboden in andere federaties over de hele wereld.

“eduGAIN  is een flinke vooruitgang op vlak van gebruiksvriendelijkheid. Maar ook administratief-technisch kunnen we, voor uitgevers die al in het Belnet en/of eduGAIN portfolio zitten, makkelijk inhaken op bestaande afspraken. Dat bespaart ons veel tijd. Momenteel denk ik dat we al meer dan 65% van onze e-bronnen via Belnet en eduGAIN kunnen aanbieden. En dat aantal zal nog toenemen.”

Peter De Marrez, projectleider Dienst e-bronnen Library Administrator & beleidsondersteuning, KU Leuven

In uw voordeel

 • Vereenvoudigde registratie
  De Belnet R&E Federation biedt uw organisatie de kans om haar administratie te vereenvoudigen. U hebt namelijk enkel nog verantwoordelijkheid voor de accounts van de gebruikers binnen uw eigen organisatie. Daarnaast hoeven uw gebruikers zich maar één maal te registreren en dit bij uw eigen organisatie.
 • Unieke login
  Iedere gebruiker ontvangt van zijn organisatie een unieke login. Hiermee heeft hij snel en gemakkelijk toegang tot de aangeboden webapplicaties. Hij hoeft dus niet langer verschillende gebruikersnamen en paswoorden te onthouden van alle diensten die hij wil gebruiken.
 • Hoge beschikbaarheid:
  Gebruikers kunnen gebruik maken van de diensten zowel binnen hun organisatie, maar ook thuis of op bezoek bij een andere organisatie.
 • Groter en efficiënter dienstenaanbod:
  Dankzij de Belnet R&E Federation kan uw organisatie een groter academisch publiek bereiken voor haar diensten. Bovendien hebben studenten en medewerkers toegang tot meer online diensten.

Neem deel aan de Belnet R&E Federation en/of eduGAIN

Dien uw aanvraag in en ons Customer Relations Team zal deze dan verder opvolgen. Momenteel kunnen enkel onderwijs- en onderzoeksinstellingen aangesloten op het Belnet-netwerk aan onze federatie deelnemen.
Voor meer technische informatie kunt u op onze supportsite terecht. (enkel beschikbaar voor organisaties aangesloten op het Belnet-netwerk). Aarzel ook niet om de website van de Belnet R&E Federation te bezoeken, waar u meer informatie vindt over de service providers (SPs) die bij de Belnet R&E Federation betrokken zijn.
 
U kunt bij ons team ook terecht voor meer informatie over de Belnet R&E Federation via mail of telefonisch op het nummer 02 790 33 00.