Algemeen

Snelle connectiviteit en extra diensten

Belnet biedt specifieke doelgroepen zeer snelle toegang tot nationale en internationale onderzoeksnetwerken en tot het internet. Onze kerndoelgroep is de onderwijs- en onderzoekssector. Met bandbreedtes van 100 Mbit/s tot 10 Gbit/s speelt het krachtige Belnet-netwerk in op de vraag naar meer snelheid van deze doelgroep.

Het standaardpakket

Bij uw aansluiting levert Belnet u standaard een aantal diensten waarvoor u niets hoeft te betalen. Zij vormen samen het standaardpakket van Belnet .

Uitbreidingen van het standaardpakket

Belnet plus: Diensten die u meer comfort bieden en de veiligheid of de bedrijfszekerheid van uw aansluiting verhogen. PLUS-diensten zijn ondermeer back-up connectivity en vulnerability scanner.
Communities: Diensten die de samenwerking met andere onderzoeks- en onderwijsinstellingen vergemakkelijken of bevorderen, zoals eduroam en videoconferencing.
Andere uitbreidingen: Op ieder moment kunt u uw standaardpakket uitbreiden met diensten uit zowel Belnet PLUS als COMMUNITIES. Voor sommige van deze diensten dient u extra te betalen.

Tarieven

De aard en het tarief van de connectiviteit zijn afhankelijk van de doelgroep waartoe u behoort. De tariefkaart is beschikbaar op aanvraag via servicedesk@belnet.be.
 
 
Onderzoeks- en onderwijsinstellingen
Overheidsdiensten en administraties
Betalen niet voor
  • Uploaden naar het internet en naar onderzoeksnetwerken
  • Downloaden van onderzoeksnetwerken
  • Downloaden van het Belnet-netwerk
  • Uploaden naar het Belnet-netwerk, naar het internet en naar onderzoeksnetwerken
Betalen wel voor
  • Downloaden van het internet
  • Downloaden van het internet en van onderzoeksnetwerken
 
Onderzoeksafdelingen van privéondernemingen en internationale organisaties kunnen zich aansluiten op het Belnet-netwerk maar krijgen enkel toegang tot de nationale en/of internationale onderzoeksnetwerken.

Technische vereisten

Meer informatie over de technische vereisten voor een aansluiting op het Belnet-netwerk vindt u bij Standaarddiensten - Connectiviteit. De Service Level Description van onze diensten vindt u op onze supportsite (enkel toegankelijk voor Belnet-klanten).
 
Vraag meer informatie via mail