Een breed scala aan clouddiensten nu beschikbaar voor de overheidsdiensten en publieke sector

Gepubliceerd op do, 04/06/2023 - 14:09

Overheden en openbare diensten die op Belnet zijn aangesloten, kunnen nu profiteren van de “OCRE Cloud Catalogue”. Deze overeenkomst geeft uw organisatie toegang tot allerlei cloudoplossingen (IaaS, PaaS, SaaS, ...) van verschillende leveranciers en dienstverleners. 

Toegang tot een ruime keuze aan commerciële clouddiensten

Uw organisatie krijgt vereenvoudigde en veilige toegang tot een breed scala aan commerciële cloudplatforms en -diensten via de OCRE-kaderovereenkomst die door GÉANT wordt gecoördineerd.

Deze raamovereenkomst biedt talrijke voordelen, omdat ze organisaties die er gebruik van maken veel inkoopwerk uit handen neemt. Er is immers geen afzonderlijke aanbesteding meer nodig en de gebruiksklare overeenkomsten voldoen aan de EU-wetgeving inzake gegevensbescherming. Bovendien profiteert u van cloudoplossingen op maat en van allerlei kortingen waaronder volumekortingen, kortingen op support en egress waivers.

Bekijk de volledige catalogus voor België

Via de catalogus geven we u toegang tot meer gedetailleerde informatie voor elk platform dat in België beschikbaar is. Het volledige aanbod voor België omvat momenteel Bechtle (Azure en Ionos), SoftwareONE (IBM), Sparkle (GCP), Rackspace (AWS), Safespring, CloudSigma, CloudFerro, T-Systems (Open Telecom Cloud), Setcor, Quistor (Oracle), Orange (Business Services) en VSHN (Exoscale).

Wij nodigen u uit om door de catalogus te bladeren.

Wat is de rol van Belnet?

Binnen de door GÉANT gecoördineerde raamovereenkomst neemt Belnet de rol van referrer op zich. Dit betekent dat Belnet als tussenpersoon optreedt door de raamovereenkomsten in België beschikbaar te stellen en de aankopen van de aangesloten instellingen bij de leveranciers te vergemakkelijken. Als referrer ontvangt vanaf juli 2023 Belnet een commissie van 3% op het door elke organisatie aangekochte volume. De contractuele relatie is echter tussen de aangesloten organisatie en de leverancier, er is geen contract met Belnet.

Meer informatie via onze communicatiekanalen

Om u te informeren over de vele mogelijkheden van het OCRE Cloud Framework & Catalogue project, organiseren wij in de loop van mei een webinar.

Ondertussen vindt u gedetailleerde documentatie over de dienst op onze speciale webpagina.

Wij nodigen u ook uit om u te abonneren op de OCRE fl@sh om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de ontwikkelingen van het cloudaanbod.

Wilt u concrete informatie voor uw organisatie?

Vond u dit nieuws interessant?

Copyright © 2024 Belnet.